Kötelező közösségi szex – és egy történet a Bibliából

Kötelező közösségi szex – és egy történet a Bibliából

A címet olvasva bizonyára sokan megijedtek: mi ez a szörnyűség?? Igen, egy szörnyű történetről fogok most írni, amelyet a Bibliában olvashatunk.

A sztori jópár ezer éve történt meg a Biblia szerint, a zsidó nép (és más népek) ősatyjának (Ábrahámnak) unokaöccsével és családjával. Lótnak hívták ezt az embert. Szodomáról és Gomoráról bizonyára sokan hallottak, azok is, akik amúgy a Bibliát nem ismerik. Két város volt ez, amelyben a bibliai történet szerint Istennek nem tetsző módon éltek az emberek. Lót is itt élt a családjával, de ők nem követték a városlakók istentelen életét.

Mikor Isten elhatározta hogy elpusztítja ezeket a városokat, két angyalt küldött Lóthoz, hogy figyelmeztesse: hagyja el a várost. A két angyal el is ment Szodomába, a városkapuban találkoztak Lóttal, elmondták Isten üzenetét. Lót elhatározta, hogy korán reggel elmennek a városból. A két angyalt pedig behívta a házába, hogy ott töltsék az éjszakát.

(Egy kis megjegyzés: az angyalokat a Biblia egészen máshogy írja le, mint ahogy azt ma sokan gondolják. Pontosabban: általában sehogyan sem írja le őket, sőt, ha jól tudom az eredeti szövegben simán csak “Istent küldöttei” kifejezés van. Tehát nyugodtan elképzelhetjük őket sima embereknek, aki abban különböztek az emberektől, hogy csodákat tudtak tenni, természetfeletti módon érkeztek vagy mentek el, meg ilyesmik.)

Tehát ez a két angyal bejött a városba, Lót házába. Azonban úgy tűnik, a városban híre ment hogy két vendég érkezett Lóthoz, és a város egész népe (idézem: “ifja, örege, mind az egész község egytől egyig”) Lót házához gyűlt, követelve, hogy Lót küldje ki hozzájuk a vendégeit… Hogy mi céllal? A leírásból teljesen egyértelmű, hogy szexelni akartak velük. Sőt, az is, hogy ez egyfajta szokás lehetett arrafelé, ugyanis amikor Lót megmondta a tömegnek hogy nem hagyja, hogy bántsák a vendégeit, a tömeg így felelt: “Ez a Lót nálunk egyedül az idegen, és ő akarja megszabni a törvényt???”

(A sztori vége, hogy az angyalok megvakították a bejárat közelében lévő embereket, nagy káosz lett, Lóték meg elmenekültek a városból, az angyalok pedig elpusztították a várost.)

Nos, miért is jutott ez a sztori eszembe? Hát… a “celeb villantásokról” és hasonlókról… Hülyén hangzik? Pedig nem az. Gyakorlatilag kezd megszűnni az intimitás a világban, persze nem csak szexuális tekintetben. A média persze a szaftosat, pikánsat löki a népnek és talán a nép azért még nincs olyan szinten mint ahogy a média alapján látszódik… de azért a tendencia egyértelmű. Sportolók, zenészek, színészek is “villantanak”, sőt vetkőznek szexmagazinoknak, és én simán el tudom képzelni, hogy pár évtized múlva szinte kötelező lesz egy hírességnek ilyesmiket tennie, hogy sikeres legyen vagy maradjon. Aztán jöhet a következő szint…

Ezen az egészen nagyon jól meg lehet figyelni azt, hogy az embereknek nincsen igazából világnézetük. Pl. szexuális dolgokban olyan határig mennek el, amit épp a korszellem megenged. Ami ezen túl van az szerintük beteges, perverz. Az egész furcsasága akkor derül ki, amikor valaki kijelenti, hogy szerinte a mostani korszellem által megengedett/elvárt szint is beteges, perverz. És fel vannak háborodva, hogy “te valami vallásos vagy, hogy erkölcsösködsz?”. Aztán mikor próbálsz rámutatni hogy “na de hát nálatok is van egyfajta határ, erkölcs”, akkor valahogy véget ér a beszélgetés, nem akarnak beszélgetni róla. Persze, mert kiderülne hogy náluk is ott ez a határ, csak éppen nem azért, mert van valamiféle világképük és az valamennyire megszabja nekik a határokat, hanem mert ők csupán az aktuális korszellem által diktált-elvárt elveket vallják. Mi is ez a korszellem? Egyszerű: a legtöbb ember által megállapított szabályok, elvárások. Csordaszellemnek is lehet nevezni, találóbb.

Azt is érdemes megfigyelni, hogy két határ van: a minimum elvárások és azok amiken nem szabad túllépni. Aki nem hozza az elvárást az hülye, erkölcsösködő, prűd, vallásoskodó, aki meg túllép a határon az perverz, beteges. A csordaszellem kénye-kedve szerint szorítja satuba a világnézet nélküli embereket, és lassan de biztosan változtatja a határokat. Sátáni – keresztényként ezt is mondhatnám. De méginkább emberi-sátáni, mert a kettő valahogy nagyon össze van fonódva…

Tehát visszatérve a bejegyzés fő témájára: kötelező közösségi szex. A jelenlegi kor csordaszelleme szerint ez már perverz, beteges? Vagy már kezd normális lenni? Mit parancsol neked és a többi embernek a “hatalmas” és “dicsőséges” csordaszellem? A haverok meg ne tudják hogy perverz vagy, vagy ami még rosszabb: prűd, erkölcsösködő, vallásoskodó… Tartsd a határokat, legyél Normális Ember… hahahaha… Ez nem vicces.

Advertisements