Hangos Biblia egyszerűen

A neten sokféle hangos Bibliát lehet találni és letölteni. Azonban sok ember nem netezik, nem tudja kezelni a számítógépet, sem egy okostelefont (pl. az idősebb emberek).

Erre lehet megoldás a következő ötlet. Vannak már nagyon olcsó kis zsebrádiók, amelyek sd kártyáról mp3-at tudnak lejátszani. Ezeket viszonylag egyszerű kezelni, csak néhány gomb van rajtuk. (Zsebrádió azért jó mert hangszóró van rajta. A legtöbb mp3 lejátszó ugyanis csak fülhallgatóval működik, amit sok ember nem szeret használni.)

Egy ilyen rádió 5-6 ezer Ft-be kerül, egy 4 vagy 8 Gbyte-os sd kártya is pár ezer Ft. Ha nem adnak töltőt a rádióhoz, az is 1-2 ezer Ft. Azaz kb. 10 ezer Ft-ért megoldható hogy bárki egyszerűen hallgathassa a Bibliát. :) De akár különféle gyülekezeti tanításokat is.

Itt egy ilyen kis rádió, ez a legegyszerűbb amit eddig találtam (Google keresés: SMARTON SM 2006).

Ez pedig egy letölthető Biblia, valami katolikus verzió, kicsit modoros ahogy olvassák, de amúgy tök jó!

Ezek a Bibliák sok fájlból állnak, mivel minden fejezet külön mp3-ban van tárolva. Ez egyrészt jó, másrészt kicsit körülményessé teszi az mp3-ak közötti váltást. A linken található kis rádió még ebből a szempontból jó, mert van rajta számbillentyűzet, és így könnyen egy adott részre lehet ugrani. De ha csak előre-hátra ugrás gomb van, akkor nagyon sokat kell ugrani ha egy későbbi részre akarunk menni.
Érdemes átnevezni a fájlokat mielőtt az sd kártyára másoljuk, pl., hogy nekünk megfelelőbb sorrendben legyen a lejátszás.

Folyt. köv.

Advertisements